Igazgatói köszöntő

Üdvözöljük a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium honlapján!

Az iskola arculatának kialakítására való törekvés és egy széles körben megfogalmazott igény hozta létre iskolai honlapunkat. Igyekezetünk szerint ezen keresztül mind diákjaink, mind szüleik, valamint az iskola iránt érdeklődő leendő tanulóink naprakész és helytálló információkat kaphatnak oktató-nevelő munkánkról, az azt meghatározó dokumentumainkról és az iskolai élet minden színteréről. Reményeink szerint az elérhető információkból kiviláglik majd, hogy iskolánk biztos zenei alapot nyújtó, a felsőfokú tanulmányok folytatására eredményesen felkészítő, hagyományait hűen ápoló, innovatív intézmény.

Büszkén vallhatjuk magunkénak azt a megtisztelő címet, miszerint a budapesti Bartók Béla Konzervatórium Magyarország legrégebbi középfokú zeneoktatási intézménye. Jogelődünk, az 1840-ben alapított Nemzeti Zenede létrejöttéhez szükséges összeg előteremtésében, vezető szerepet játszott Liszt Ferenc, aki két nagy sikerű hangversenyt adott az intézmény javára. Kötelességünknek érezzük, hogy ezt a gesztust, és iskolánk nagy múlttal rendelkező művészeti tradícióit Liszt törekvéseinek megfelelően és arra méltóan szolgáljuk. Intézményünk legnagyobb értékének neves diákjaink világszínvonalú sikerein túl, a lehető legmagasabb szintű zenei ismeretek átadását, valamint fenntartónk, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felsőoktatási rendszerébe való bármely más középfokú zeneoktatási intézménynél kiemelkedőbb bekerülési arányokat tekintjük.

Bízunk abban, hogy honlapunk látogatói közül mind többet üdvözölhetünk majd személyesen is intézményünk falain belül, hogy a kor és szakmai szellem megkövetelte és a magunk elé tűzött célokat közösen, együttes munkával vigyük sikerre.

Budapest, 2018. december 1.
        Dr. Benkő Szabolcs